RUGĂCIUNEA 

Rugăciunile familiei

capitolul urmatorCuprinscapitolul anterior Pagina a doua

Rugăciunea soților

Doamne Isuse Hristoase, Dumnezeul nostru, cel ce ne-ai învățat ca totdeauna să ne rugăm unul pentru altul, căci așa vom împlini legea ta și ne vom arăta vrednici de mila ta, caută cu îndurarea ta și păzește de vrăjmașii văzuți și nevăzuți pe soțul meu (soția mea), pe care mi l-ai dăruit (mi-ai dăruit-o) să petrec împreună cu el (ea) viața până la moarte. Dăruește-i sănătate și deplină înțelepciune, ca să-și poată îndeplini datoriile sale, după voia și poruncile tale. Ferește-l (ferește-o) de ispitele pe care n-ar fi în stare să le poarte, întărește-l (întărește-o) în dreapta credință desăvârșită, ca să lucrăm împreună faptele bune și să orânduim viața noastră după sfintele tale așezări și porunci. Că a ta este împărăția și puterea în veci. Amin.

 

Rugăciunea soților pentru a crește în iubire reciprocă

Doamne, îți mulțumim pentru fericirea pe care ne-o dai în viața de căsătorie și vrem să o trăim ca pe un dar al tău. Te rugăm să sporești din zi în zi dragostea și unirea dintre noi, pentru ca în ea să te aflăm pe tine. Amin.

 

Rugăciunea soților în momentele dificile

Doamne, este greu să trăim laolaltă vreme îndelungată fără a ne supăra unul pe altul. Dă-mi inimă generoasă care să știe să ierte și să uite greșelile celuilalt și să-și recunoască vina proprie. Revarsă în mine tăria iubirii tale, ca să iubesc eu cel (cea) dintâi și să nu mă descurajez, chiar dacă nu mă mai simt iubit(ă), și să nu pierd nădejdea în posibilitatea împăcării.

 

Rugăciunea soților pentru a cere un copil

Dumnezeule, Tu ești iubirea care se revarsă și dă viață: Tu ești Părinte și Creator a toate. Noi credem că a da viață unui copil este și un dar al tău și un act plin de răspundere din partea noastră. De aceea te rugăm să împlinești, prin noi, miracolul creării unei noi vieți omenești și astfel un nou copil, al tău și al nostru, ni se va alătura în lauda și mulțumirea pe care ți-o vom înălța de-a pururi.

 

Rugăciunea soților în așteptarea unui copil

Dumnezeule, Tatăl nostru, iată că o viață nouă s-a ivit între noi. Îți mulțumim pentru acest dar: inima ne tresaltă de bucurie. Te rugăm, ocrotește această ființă mică și delicată, încă plină de mister, ca să ajungă cu bine să vadă lumina zilei și să primească baia mântuitoare a Botezului.
 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire