RECENZII 

Recenzii filme

Din Raiul meu (2009)
The Lovely Bones

Regia:Peter Jackson
Roluri principale:Rachel Weisz, Mark Wahlberg, Saoirse Ronan
Gen:Crimă, Dramă, Fantastic, Thriller
Durata:135
Rating:A-III (AP-13)
Producător:WingNut Films
Premiera în România:12.03.2010
Sit oficial:http://www.lovelybones.com/
Trailer:video
Imagini:din film
IMDB:info imdb

 

Reclame comerciale




 

Recenzie

Deși intrigant din numeroase motive, printre care susținerea vieții de apoi, versiunea cinematografică a romanului de succes "The Lovely Bones" din 2002 - în principal o dramă sumbră despre uciderea unei copile în suburbiile Pensylvaniei la începutul anilor 1970 - devine în cele din urmă un amestec neinspirat, încercând să reunească diferite genuri sub același acoperiș.

De dincolo de mormânt, evenimentele sunt narate, inclusiv crima comisă de psihopatul ei vecin George Harvey (Stanley Tucci), de tânăra de 14 ani Susie Salmon (Saoirse Ronan). Crima pare a fi avut motive sexuale, Susie fiind de atunci captivă într-un colorat purgatoriu numit în scenariul la care Peter Jackson a lucrat alături de Fran Walsh și Philippa Boyens ca "lumea dintre". Ea pare reținută nu doar de faptul că crima e nerezolvată, ci și de atașamentul ei pentru familia rămasă îndoliată după ea. Susie își privește tatăl devastat, Jack (Mark Wahlberg), devenit obsedat de găsirea ucigașului. După câțiva ani lui Jack i se alătură în "anchetă" și sensibila dar hotărâta soră mai mică, Lindsey (Rose McIver). Filmul alunecă aici la un moment spre un joc gen șoarecele-și-pisica.

Insistența tatălui și a fiicei de a-l vedea pe Harvey după gratii oferă o reflecție despre limitele justiției umane și despre pericolele fixațiilor. Unul dintre prețuri va fi plecarea mamei, Abigail (Rachel Weisz), în California, ce introduce o altă dimensiune în film, cu psihologia "regăsirii-sinelui". Plecarea lui Abigail oferă ocazia intrării bețivanei dar sensibilei bunici Lynn (Susan Sarandon), care cu stilul ei probabil vizează furnizarea unor momente de relaxare, dar în fapt introduce noi elemente ce distrag atenția de la firul principal.

Așa după cum ne-am aștepta de la cel care a adus pe marele ecrane trilogia "Stăpânul inelelor", Jackson se folosește de niște efecte speciale extraordinare, precum atunci când vasul de sticlă cu o navă în interior, la care cândva Jack și Susie au lucrat împreună, apare într-una dintre viziunile simbolice ale fetei în "lumea dintre". Dar toate aceste elemente colaterale nu întăresc ci diluează povestea dramatică a unei pierderi, jucată altfel deosebit de bine - în special de Wahlberg. Filmul conține referințe la perversiuni și o crimă, imagini înfricoșătoare, violență, scenă de sex marital neexplicită, câteva înjurături și expresii necizelate. Biroul pentru Film al Conferinței Episcopilor Catolici Americani clasifică filmul cu A-III - adică pentru adulți. Asociația Americană pentru Filme îl clasifică cu AP-13 - adică se recomandă acordul părinților, fiind interzis celor sub 13 ani.



sursa imaginilor:
http://www.lovelybones.com/


mai multe imagini din film



 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire