MEDITAȚII 

Pâinea zilnică a cuvântului
Albert Vanhoye

achizitionare: 27.11.2003; sursa: Sapientia

capitolul urmatorCuprinscapitolul anterior MARȚI

Is 40,1-11; Ps 95; Mt 18,12-24

Astăzi putem gusta bunătatea Domnului. "Mângâiați, mângâiați poporul meu!" Putem fi triști, descurajați din diferite motive, dar trebuie să credem că Domnul vine și că noi putem să fim consolați de bunătatea lui. Isaia invită la evanghelizare: "Suie-te pe muntele cel mai înalt, tu, care aduci vestea cea bună...". Și de aici vine cuvântul "evanghelie", adică "vestea cea bună". Care este vestea cea bună? "Iată-l pe Dumnezeul vostru! Iată, Domnul Dumnezeu vine...". Vine cu putere și cu bunătate, ca un păstor plin de tandrețe, care "poartă mielușeii la piept și pe oile care alăptează le conduce la odihnă".

Isus și-a aplicat sieși această imagine: el este bunul păstor care nu numai că împlinește gesturi pline de iubire, ci își dă și viața pentru oile sale.

În textul evangheliei, Isus descoperă blândețea și umilința inimii sale, expresie a ființei intime a lui Dumnezeu: "Dacă un om are o sută de oi și se rătăcește una...", și ne încredințează secretul întrupării, adică milostivirea Tatălui față de cei mici: "Tatăl vostru din ceruri nu vrea să se piardă vreunul dintre aceștia mici".

Să primim speranța nu numai pentru noi, ci și pentru a o comunica altora. Prin această speranță, privirea noastră e transformată, bunăvoința reînnoită și întemeiată solid pe certitudinea harului pe care Domnul o pregătește pentru toți și mai ales pentru păcătoși, oițele rătăcite.
 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire