PREASFÂNTA FECIOARĂ MARIA 

Maria în aparițiile sale
pr. Claudiu Dumea

achizitionare: 14.05.2002; sursa: Editura Arhiepiscopiei Romano-Catolice București

Inapoi la cuprins Fatima (II)

"Ați văzut iadul în care merg sufletele sărmanilor păcătoși?", le spunea Sfânta Fecioară celor trei copii de la Fatima, la a treia apariție din 13 iulie 1917. "Pentru a-i salva, Dumnezeu vrea să orânduiască în lume devoțiunea la Inima mea Neprihănită. Dacă se va face ceea ce vă spun, multe suflete se vor salva și va fi pace. Războiul se va sfârși. Dar dacă lumea nu va înceta să-l ofenseze pe Dumnezeu, sub pontificatul lui Pius XI, va începe un altul, mai rău. Când vei vedea o noapte luminată de o lumină necunoscută, să știi că este marele semn pe care Dumnezeu vi-l dă ca să vă arate că el va pedepsi lumea prin război, foamete, prigoane împotriva Bisericii și a Sfântului Părinte".

Aici deschid o paranteză. Trăiește încă multă lume care își amintește de noaptea de 24 spre 25 ianuarie a anului 1938 luminată de o lumină necunoscută, ca un incendiu uriaș care se vedea la orizont, despre care au scris ziarele din lumea întreagă. Sora Lucia vedea în această lumină marele semn care prevestea al doilea război mondial ce avea să izbucnească în septembrie 1939. Sfânta Fecioară continuă:

"Pentru a împiedica acest război, cer consacrarea Rusiei la Inima mea Neprihănită și Sfânta Împărtășanie, ca reparație, în primele sâmbete. Dacă vor fi ascultate cererile mele, Rusia se va converti și va fi pace. Altminteri, Rusia își va răspândi erorile în toată lumea, provocând războaie și persecuții împotriva Bisericii. Cei buni vor fi martirizați. Sfântul Părinte va avea mult de suferit. Mai multe națiuni vor fi nimicite. În cele din urmă, Inima mea Neprihănită va triumfa. Sfântul Părinte îmi va consacra Rusia care se va întoarce și se va da lumii un timp oarecare de pace ".

"Rusia își va răspândi erorile în toată lumea". Și așa a fost. E vorba de erorile comunismului asupra cărora Papa Pius IX atrăgea atenția încă din 1846 când comunismul făcea primii pași, scriind în enciclica sa Qui pluribus:

"Voi cunoașteți bine monstruoasele erori și capcane pe care le folosesc fiii acestei lumi pentru a face un război împotriva religiei catolice, împotriva autorității divine a Bisericii și pentru a călca în picioare drepturile bisericești și civile. Acesta este scopul execrabil al învățăturii comuniste".

Leon XIII atrăgea atenția că toate aceste activități ale comuniștilor și socialiștilor erau sprijinite de francmasonerie, iar Pius XI vedea în ele degetul Satanei. El scria în enciclica sa Caritate Christi din 1932:

"Noi vedem astăzi ceea ce nu s-a văzut niciodată în istorie, stindardul războiului satanic împotriva lui Dumnezeu și împotriva religiei desfășurat cu nerușinare, prin ura abominabilă a nelegiuiților, la toate popoarele și în toate părțile universului".

Erorile și prigoanele în toată lumea au pornit de la Moscova, bolșevicii fiind sprijiniți de marile finanțe internaționale, de bancherii americani, englezi și germani, iar când spun bancheri vă puteți da seama ușor de ce origine erau.

Lenin a organizat bine securitatea care avea să poarte diferite nume: N.K.V.D., K.G.B care, între 1917 și 1921, a executat oficial 1.760.000 de oameni, dintre care 25 episcopi, 1.200 preoți, 20.000 de funcționari, 190.000 de muncitori, cca. un milion de țărani. Stalin a perfecționat aparatul de teroare. În 1938, opt milioane de oameni nevinovați zăceau în închisori. În cinci ani, 3 milioane de oameni nevinovați au fost închiși, dintre care majoritatea executați. Cum, după planul lui Lenin, revoluția internațională trebuia să înceapă din două puncte: Rusia și Peninsula Iberică, comuniștii declanșează, în 1936, războiul civil în Spania, care va dura un an și jumătate și în care vor fi masacrați pentru credință 16 episcopi, 16.750 preoți călugări și călugărițe și o jumătate de milion de spanioli. Cine ar mai putea număra zecile de milioane de victime făcute de comuniști în celelalte țări vândute de aliații rușilor la Ialta. Sau în China și în celelalte țări ocupate de comuniști? Papa Pius XII, la 31 octombrie 1942 - când războiul era în toi - a consacrat lumea Inimii Neprihănite a Mariei. Providențial, Pius XII fusese sfințit episcop chiar în ziua de 13 mai 1917, data primei apariții de la Fatima. Din mărturii vrednice de crezare, se știe că în 1950, când a proclamat dogma înălțării Sfintei Fecioare cu trupul și sufletul la cer, Pius XII a văzut în grădinile Vaticanului minunea soarelui, exact cum se petrecuse în 1917 la Fatima. E sfâșietoare rugăciunea lui Pius XII, prin care consacră lumea Inimii Mariei, fără a numi însă Rusia:

"În această oră tragică pentru omenire, noi alergăm cu încredere la Inima Ta Neprihănită. Noi ne consacrăm ei cu întreaga Sfântă Biserică, trupul mistic al scumpului tău Isus care suferă și sângerează în atâtea părți și este torturată în atâtea feluri, în unire, de asemenea, cu lumea întreagă, sfâșiată de atâtea dușmănii de moarte, cuprinsă de flăcările urii, victimă a propriilor sale nelegiuiri".

Alte consacrări au avut loc ulterior, dar consacrarea, așa cum a voit-o Sfânta Fecioară, în unire cu toți episcopii din lume, Rusia fiind menționată, a făcut-o Papa Ioan Paul II la 25 martie 1984. În anul următor, Gorbaciov ajungea la putere și atunci s-a petrecut miracolul la care nimeni nu se aștepta: destrămarea Imperiului Rus. E un lucru absolut evident: prăbușirea comunismului, acest eveniment incredibil, pe care l-am văzut cu ochii noștri, nu are vreo explicație rațională sau politică: e rezultatul consacrării la Inima Mariei din 1984 și realizarea profeției din 1917. Rusia s-a convertit, în sensul că a abandonat ideologia comunistă care a dominat timp de 70 de ani și care părea că se instalase pentru veșnicie. Aceste prevestiri care s-au realizat deja, au constituit cel de-al doilea secret de la Fatima publicat în 1942, din dispoziția Papei Pius XII. Și urmează într-adevăr așa cum s-a prezis, câțiva ani de pace, în. sensul că nu s-a declanșat un nou război mondial. Dar Sfântul Scaun a refuzat încă să publice cel de-al treilea secret de la Fatima [1] cu evenimentele ce se vor petrece în caz că omenirea refuză, în continuare, să se convertească.

Mesajul de la Fatima cu apelul la convertire rămâne extrem de actual. Cu toate apelurile și aparițiile Sfintei Fecioare, nu poate fi vorba de convertirea lumii. Dimpotrivă, corupția și necredința cresc pe măsură ce intervențiile cerului devin tot mai frecvente. Statisticile arată că trei sferturi dintre creștinii din lume - mă refer la catolici - trăiesc o viață anticreștină și antievanghelică. Pentru oamenii acestor timpuri parcă scrie profetul Ieremia:

"Ei n-au ascultat și nu au luat aminte, ci au urmat îndemnurile și pornirile inimii lor rele, au dat înapoi și nu au mers înainte. Din ziua când au ieșit părinții voștri din Egipt, până în ziua de azi, v-am trimis pe toți slujitorii mei, profeții, i-am trimis în fiecare zi, de dimineață. Dar ei nu m-au ascultat, n-au luat aminte, și-au înțepenit gâtul și auzul mai rău decât părinții lor. Și dacă le vei spune toate aceste lucruri nu te vor asculta" (Ier 7,24-27).

În 1946, deci îndată după terminarea celui mai cumplit război care a lovit pământul, fiindcă lumea nu a învățat nimic, continuând să se îndepărteze de Dumnezeu, disprețuind toate apelurile cerului, Papa Pius XII, tulburat, adresa aceste cuvinte catolicilor:

"Noi ne simțim împinși să ne ridicăm din nou glasul spre a aminti fiilor și fiicelor lumii catolice avertismentul pe care dumnezeiescul învățător nu a încetat să-l adreseze de-a lungul veacurilor în revelațiile sale unor suflete privilegiate pe care a voit să le aleagă ca mesageri ai săi. Dezarmați dreptatea lui Dumnezeu ce stă să lovească, printr-o cruciadă de rugăciuni și pocăință în lumea întreagă!"

Sunt păreri cum că al treilea secret de la Fatima privește direct Biserica precum și criza de credință care, de câteva decenii, demolează Biserica și pedepsele apocaliptice cu care Dumnezeu va purifica lumea de păcat. Ceea ce îl făcea pe Paul VI să spună în ultimii ani ai pontificatului său: "E o mare tulburare în acest moment în lume și în Biserică: e vorba de credință. Mi se întâmplă să-mi repet acum fraza obscură spusă de Isus în Evanghelia Sfântului Ioan: 'Când va veni din nou Fiul Omului, oare va mai găsi credință pe pământ?'"

Ne întrebăm din nou simplu și sincer: pe noi în ce măsură ne afectează mesajul de la Fatima? Noi ne-am convertit cu adevărat sau ne înșelăm permanent conștiința? Și în ce măsură ne angajăm la convertirea lumii? E uimitor să constatăm că dușmanii lui Dumnezeu sunt mai capabili de sacrificii în a răspândi împărăția Satanei. Scrie un comunist francez într-un ziar anticlerical:

"Evanghelia este o armă mult mai puternică pentru reînnoirea societății decât principiile noastre marxiste. Și totuși, noi vom fi aceia care la urmă vom obține victoria. Noi nu suntem decât o mână de oameni, pe când voi creștinii sunteți milioane. Dacă vă gândiți la istoria lui Ghedeon și a celor trei sute de însoțitori ai săi, veți înțelege de ce am dreptate. Noi comuniștii nu ne jucăm cu cuvintele. Suntem realiști și pentru că suntem hotărâți să ne atingem scopul, știm să găsim și mijloacele pentru a-l atinge. Din câștigurile și salariile noastre, reținem numai strictul necesar, restul îl sacrificăm pentru propagandă. Consacrăm de asemeni și timpul nostru liber și o parte din concediu pentru propagandă. Voi, în schimb, sacrificați puțin timp și puțini bani pentru răspândirea Evangheliei. Cine, așadar, va crede în valorile Evangheliei, dacă voi nu o practicați, nu o propagați, nu-i sacrificați timpul și banul vostru?"

[1] De la data la care a fost scrisă cartea, Vaticanul a dat publicitații și partea a treia a Mesajului de la Fatima
 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire